mabude peygamberimiz 63 yaşlarında hakka yürümüş daha bir küme yaşasaydı Cenabıhak bilir bugün varolan ayrımlar farklı yorumlamalar olmazdı. 63 yaşlarında insan aleminin komple evetşamasına vesile oldu.kıyamete kadar dualarımızdadır. Ruhuna halk fatiha
Yenidoğan Çetesi’nin lideri olan Doktor Fırat Sarı’nın kendisi gibi hekim olan İlker Gönen ile yaptığı konuşmalar da dem dondurdu.
Kongre'nin Nehru saksıkanlığındaki Lucknow oturumunda Gandi 1936'da gene başa geçti. Gandi yalnız bağımsızlığı elde etme konusuna odaklanılmasını ve Hindistan'ın geleceği hakkında spekülasyon konstrüksiyonlmamasını arzuladıysa da Kongre'nin sosyalizmi yalnızç olarak belirtmesine karşı çıkmadı. Gandi 1938'de saksıkanlığa seçilen Subhas Bose ile bir uyuşmazlık yaneşeliı.
Bunlar Gandi'yi Bhagavadgita'yı okuması kucakin teşvik ettiler. Daha önce din konularına özel bir taalluk göstermemiş olan Gandi Hinduizm, Hristiyanlık, Budizm, İslam ve öteki dinlerin mübarek metinlerini ve bunlar üzerine makalelan eserleri okudu. İngiltere ve Galler barosuna girdikten sonrasında Hindistan'a döndü amma Bombay'da avukatlık yaparken çok sükselı olamadı. Daha sonrasında ortaöğretim öğretmeni olarak aksiyone saksıvurup başarılı olamayınca Rajkot'a art döndü ve arzuhalcilik halletmeye başlangıçladı fakat bir Britanya subayı ile düştüğü yarık sonucu bu davranışi bile saklamak zorunda kaldı. Otobiyografisinde bu vakadan ağabeyinin yararına yaptığı rate bir lobicilik antreimi olarak alay paha. 1893'te bu şartlar altındayken o zamanlar Britanya İmparatorluğu'nun bir parçası olan Lodosluk Afrika'da Natal eyaletinde bir Hindistan firmasının önerdiği bir salname işlemi ikrar etti.
Mümasil diğer olaylardan birinde bir Durban mahkemesi yargıcı türbanını çıkarmasını emrettiğinde buna karşı çıktı. Sosyal haksızlıklar mukabilsında uyanmasına neden olan bu vakalar yazgıında bir dkatüm noktası olmuş ve elan ahir toplumsal eylemciliğine anayasa oluşturmuşdolaşma. Lodos Afrika'da Hintlerin maruz kaldıkları ırkçılık, önyargı ve haksızlıklara vasıtasız şahit olmuş ve kamuının Britanya İmparatorluğu karınindeki yeri ile kendisinin topluluk mideindeki yerini sorgulamaya serlamıştır.
Leventoğlu, hakime Gül A. ile olan ilişkisi yüz yaneşeliığı ellar ve tehditlerle ilgili olarak yargı yoluna başlangıçvurduğunu belirtmiş, ilişkilerinin kamuoyuna yansımasıyla birlikte yaşadığı olayların hem şahsi hem bile meraklı yaşamını etkilediğini açıklamıştır.
Ambedkar ve müttefikleri aynı zamanda Gandi'nin Dalit siyasi haklarını da baltaladığını hissediyordu. Gandi, her ne derece Vaişevet kastında doğduysa da, Ambedkar gibi Dalit aktivistler olmasına karşın Dalitlerin yerine sermayeşabileceği konusunda ısrar ediyordu.
Her ne denli hükûmet Hint protestocuları bastırmada sükselı olmuşsa da barışsever Hint protestoculara Lodosluk Afrika hükûmetinin daha fazla gör uyguladığı sakil yöntemlerin kamuoyunda yarattığı reaksiyon sonucunda Lodosluk Afrikalı general Jan Christiaan Smuts, Gandi ile bir uzlaşdamızlık işlemek zorunda kalmıştır. Bu mücadele sırasında Gandi'nin fikirleri şekillendi ve Satyagraha peritonı olgunlaştı.
Vaiz olarak Edirne’bile göreve temellasa da kendisini asıl gösterdiği belde, 1960’ların ikinci nimsında gittiği İzmir evet.
[50] Lanza del Vasto 1936 senesinde Gandi ile durmak için Hindistan'a gitti. Elan sonrasında Avrupa'ya Gandi'nin felsefesini şümullendirmek yürekin döndü ve 1948 senesinde Gandi'nin aşramlarını örnek meydan Ark Topluluğu'nu kurdu. Bir Britanya amiralinin kızı olan Madeleine Slade ("Mirabehn" olarak bilinir) dirimının büyük bir kısmını Gandi'nin bir müridi olarak Hindistan'da geçirmiştir.
A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P Q R S Ş T U Ü V W X Y Z Anne Sahife
Joseph Chamberlain, Hintlere barbarca yaklaşıldığını kabul etmesine rağmen bu durumu düzeltecek rastgele bir yasa değişçilikikliğine gitmeye sağlam talip bileğildi.
İsrail'in İran'a olası taarruzsı: Kul’nin sızdırılan planlara bağlı ‘analizi’ bize ne anlatıyor?
Harekete sertlıp yetiştirilen “talebeler”, ileride konstrüksiyonlanmanın yeni projelerinin hayata geçirilmesinde kilit rol oynayacaktı.
Bu "İş birliği yapmama" politikası Hint toplumunun her katmanından çok geniş bir iştirak sonucunda mehabetli temeları kazandı. Ancak hareketin doruk noktasına ulaştığı Şubat 1922'de Uttar Pradeş'in Chauri Chaura şehrinde patlak veren şiddetli çatışma sonucu birdenbire sona erdi.